Kaupallinen yhteistyö Ajaston kanssa

Ajasto muisti jälleen ylläpitoa yhteistöillä, ja minulle saapui ihanan pirtsakka Ajasto Unika lukuvuosikalenteri. Ensifiiliksiä voi kurkata livestä Facebook-ryhmän puolelta.

Unikan kansien väri on upea hieman lilaan taittava pinkki, joka tuo itselleni ensimmäisenä mieleen marjapuuron ja on suorastaan syötävän herkullinen. Unika on osa Ajaston Eko-mallistoa eli sen kartonkikannet ja paperi on valmistettu sataprosenttisesti kierrätyskuidusta. Siitä huolimatta, että kannet ovat kartonkia, tuntuvat ne jämäköiltä ja kestäviltä eli kalenteri pysyy varmasti hyvin menossa mukana. Kansien kauniin värin kruunaa hopeafolioitu painatus, josta näkee, että kalenteri on lukuvuodelle 2019-2020. Kalenteri on parikierresidottu ja kokoa A5.

Kalenterin ensimmäisellä sivulla on henkilötietosivu ja sitä seuraavat perinteiset vuosikalenterinäkymä ja tulossa olevat tärkeät kalenteripäivämäärät. Näiden jälkeen tulee vuosisuunnitelma, joka on jaettu useammalle aukeamalle aina puoli vuotta kerrallaan. Vuosisuunnitelmaan on helppo merkitä itselleen tärkeitä tulossa olevia tapahtumia ja muita muistettavia asioita ylös oikean päivän kohdalle.

Tämän jälkeen alkaa varsinainen kalenteri. Viikot alkavat heinäkuusta 2019 ja päättyvät elokuun alkuun 2020. Viikkonäkymä on horisontaalinen ja yksi viikko on aina yhdellä aukeamalla. Aukeaman oikealla sivulla ovat varsinaiset viikonpäivät, kun taas ruudullinen vasen sivu on varattu kokonaan muistiinpanoille. Viikonpäivät on jaettu kellonaikoihin klo 8-17 väliselle ajalle, joten tämä kalenteri sopii erinomaisesti opiskelukäyttöön, kuten myös päivätyöläiselle työkalenteriksi.

Viikkonäkymien jälkeen Unikassa ovat Ajastolle tuttuun tapaan nimipäiväluettelo, Suomen liputuspäivät ja ulkomaanpuheluopas. Jokaviikkoisen muistiinpanosivun lisäksi kalenterin lopussa on useita viivallisia sivuja muistiinpanoja varten, joten merkitsemistila ei varmasti lopu kesken.

Kaikkein viimeisimpänä kalenterissa ovat viikkosuunnitelmat ja vuosiruudukko. Viikkosuunnitelmat käyvät hyvin pohjaksi esimerkiksi lukujärjestykselle tai auttavat muuten vaan viikkojen aikatauluttamista etukäteen. Vuosiruudukossa on kätevästi kokonainen vuosi yhdellä sivulla ja sopii näin ollen esimerkiksi jonkin asian pidempiaikaiseen seuraamiseen.

Unikan paperi on suhteellisen ohuen tuntuista ja väriltään luonnonvalkoista. Tekemäni pikaiset kynätestit paljastavat, että paperi ei ohuesta vaikutelmastaan huolimatta päästä juuri mitään kyniä läpi. Edes tyypillisesti joka kerta ghostaavat pastelliset Stabilo Boss -yliviivaustussit eivät näy läpi Unikan kierrätyskuitusivuilta.

Kaiken kaikkiaan Ajasto Unika on käytännöllinen ja yksinkertainen peruskalenteri, joka sopii monenlaiseen käyttöön. Kansien pirteä väri, kalenterin ekologisuus ja kestävän oloinen ulkomuoto sekä näppärä koko vetosivat minuun itseeni heti, kun sain kalenterin käsiini. Kiitosta saa myös kalenterin runsas muistiinpanotila.

-Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *