Postauksessa näkyvä muistikirja on saatu yhteistyössä Ajastolta

Tällä kertaa ylläpidon haastepostaussarjassa valittiin kolme suosikkiaukeamaa omista kalenterituunailuista. Monta kalenteria kokeilleena ja omaa tyyliä pitkään etsineenä vaihtoehtoja olisi ollut paljon. Huomasin pitäväni useammasta aukeamasta kuin etukäteen olin edes ajatellut mahdolliseksi. Tässä esittelen nyt ne, jotka lopulta valikoituivat tämän hetken suosikeiksi. 

Ensimmäinen aukeama on ihanasta B6-kokoisesta Priman Midnight Garden -sarjan Traveler’s Notebookista. Olen käyttänyt kyseistä TN:ää nyt lähes vuoden ja olen ollut siihen niin rakastunut, ettei ollut mikään yllätys yhden näistä suosikeista löytyvän nimenomaan siitä. Kyseinen aukeama on oikeastaan ensimmäisiä traveler’s notebookiin ikinä tekemiäni aukeamia. Muistan sen epävarmuuden, jota koin, kun lähdin sitä tekemään. Halusin kokeilla runsaampaa tyyliä ja mahdollisuutta käyttää monipuolisesti erilaisia koristeita sen kummempia miettimättä.

Aukeama osui sopivasti halloweenin aikaan, joten pitihän senkin siinä näkyä. Lopputulos hirvitti minua etukäteen, mutta jotenkin kummasti onnistuin kuitenkin tekemään toteutuksesta mieleisen, ja palaan siihen edelleen aina toisinaan, kun etsin inspiraatiota kalenterin koristeluun. Aukeamalla on mielestäni sopivan ristiriitaisella tavalla yhdistelty erilaisia värejä, mystiikkaa ja halloween-teemaa kokonaisuuden kuitenkin ollessa omaan silmään varsin toimiva. 

Seuraavaksi lempparikseni päädyin valitsemaan aukeaman #kmajastobujo-projektin parissa toteutetusta bullet journalista. Bujo on toteutettu Ajaston ihanaan Nordic Colours -muistikirjaan, ja se keskittyy erilaisiin mysteereihin, katoamisiin ja muihin rikoksiin. Tämä kyseinen aukeama on eräänlainen täyteaukeama, johon päädyin kirjoittamaan netistä löytämäni, mielestäni hauskan tekstin. Oikealta sivulta löytyvä Ainoa Graphic Designin kortti puhutteli minua kovasti, joten päädyin liimaamaan sen viereiselle sivulle. Viimeistelin toteutuksen washilla ja leimoilla. Tämän bujoprojektin myötä leimailusta on tullut yksi vakiojutuistani kalenterikoristelussa.

Miksi tämä aukeama sitten on minusta niin onnistunut? Siihen on vaikea vastata, mutta koen siinä vain olevan kaikki kohdallaan. Edes pienet kauneusvirheet tekstissä eivät haittaa, vaan enemmänkin osoittavat aukeaman olevan juuri minun tekemä. 

Viimeisen valinnan kohdalla epäröin eniten, koska kuten aiemmin totesin, vaihtoehtoja olisi ollut yllättävänkin paljon. Päädyin valitsemaan toisen aukeaman mysteeribujostani. Nyt kun mietin, tämän valinnan olisi pitänyt olla loppupeleissä se kaikkein ilmeisin. Kuvassa aukeama on vielä kesken, mutta sen pohja on toteutettu vesiväreillä. Tämä on minulle todella iso juttu, sillä en ole koskaan ollut hyvä maalaamaan tai piirtämään enkä voinut kuvitella pystyväni saamaan vesiväreillä aikaan mitään näin onnistunutta. Mieheni pienellä opastuksella onnistuin maalaamaan sivuille vuoriston, joka vieläpä ihan oikeasti näyttää siltä mitä yrittää esittää! Olen lopputuloksesta äärimmäisen ylpeä. 

Postauksessa mainitsemastani bujoprojektista on tulossa postaus blogiin vajaan parin viikon päästä, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Minua ennen omat Top 3 aukeamansa ovat esitelleet Nanna, Milja, Mirppu, Piia, Inka, Laura, Suvi ja Linksu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *