Tämä haaste oli jotenkin ihana! Juuri sopivaan saumaan, pimeimpään vuoden aikaan, kun maassa ei vielä lunta ja on satanut paljon.

Olen jo pitkään halunnut maalata enemmän, mutta en ole saanut tartuttua hommaan. Haasteen myötä päätin heti, että maalaan jotain ja nopeasti sitten päätin maalata viikkoaukeamalle aiheeseen sopivan teoksen. Tähdet on minulle erityisen tärkeitä, joten päädyin ottamaan aiheeksi tähtitaivaaseen liittyvän työn.

En uskaltanut alkaa suoraan viikkovihkon sivuille maalaamaan. Paperi ei kestä kovin hyvin vesivärejä ja toisaalta en ollut varma mitä haluan. Joten mittasin vihkon koon mukaan alueen vesiväripaperille ja aloin juuri mitään ajattelematta maalaamaan.Maalasin ensin taivasta, käytin muutamaa eri väriä ja hahmottelin pilvimäistä taustaa taivaalle. Välillä tuntui, ettei työstä tule mitään mutta pääosin homma tuntui mukavan rennolle!

Tämän jälkeen annoin työn kuivua. Kuivumisen jälkeen maalasin kuusimetsää. Mustaa kerrostin muutaman kerroksen, jotta sain syvän värin puihin.

Kun värit olivat kuivuneet, tein valkoisella tussilla erikokoisia ja muotoisia tähtiä sekä kuun. Tämän kuvan tekeminen oli äärettömän rentouttavaa ja maalaamisesta jäi mukava fiilis.

Lopuksi leikkasin työn irti ja liimasin viikkosivulle. Valitsin värimaailmaan sopivat viikonpäivätarrat sekä pienet numerotarrat.

Samalla tulin tehneeksi aivan uudenlaisen aukeamapohjan, joten tämä oli kaikinpuolin inspiroiva haaste.

-Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *