Mun kirjapäiväkirja on jo pitkään kaivannut tabeja, joten tänään näytän miten tehdään tabeja itse äärimmäisen helposti kierrätysmateriaaleista. 

Keksin tämän tekniikan jo jonkin aikaa sitten, kun metsästin netin syövereistä täydellisiä tabeja. En löytänyt mistään juuri sellaisia kun halusin, joten aloin miettimään, että miten saisin tehtyä tabit kotona niillä tarvikkeilla mitä löysin. Niin syntyi näiden tabien resepti!

Näiden tabien tekemiseen et tarvitse mitään ihmeellisiä työvälineitä ja haastan sinua kokeilemaan näiden tekemistä niillä tarvikkeilla mitä löydät kotoa! Tabien materiaaliksi käy kaikenlainen pahvi tai esimerkiksi laminointikalvo. 

Tässä mitä tarvitset näiden tabien tekemiseen:

  • Pahvia (minä käytän tässä luomiväripaletin pahvipakkausta)
  • Paperileikkuri (saksetkin käy)
  • Kulmanpyöristäjä (saksetkin käy)
  • Kuukausitarroja
  • kaksipuoleista teippiä

Vaihe 1: Leikkaa pahvista tabit. Nämä tabit on kokoa 1,5cm x 2,5cm. Tämän kokoiset tabit on minun mielestä riittävän pienet, mutta näissä jää vielä sopivasti tilaa kiinnitykselle. Tabien leikkaaminen on huomattavasti helpompaa paperileikkurilla, mutta onnistut varmasti myös saksilla.

Vaihe 2: Pyöristä kaksi kulmaa tabista. Tähän käytin kulmanpyöristäjän S-kokoista kulmaa. Jos sinulla ei ole kulmanpyöristäjää, onnistut kulmien pyöristämisessä myös saksilla. Vaihtoehtoisesti voit myös jättää kulmat pyöristämättä. Tämä on ihan makukysymys!

Vaihe 3: Lisää kuukausitarrat tabien pyöristettyyn reunaan. Itse tykkään käyttää sellaisia kuukausitarroja joissa on läpinäkyvä tausta, mutta varmasti lopputulos on hieno monenlaisilla tarroilla. Jos sinulla ei ole sopivia tarroja, voit myös kirjoittaa kuukaudet käsin tabeihin.

Vaihe 4: Lisää “nurjalle” puolelle kaksipuoleista teippiä pyöristämättömään reunaan. Koita saada tuo kaksipuoleinen teippi mahdollisimman lähelle reunaa. Älä poista teipin toista punaista päällystä. Näin sinun on helpompi laittaa ne tabit säästöön, mitä et vielä tarvitse!

Suosittelen vahvasti tabeihin tätä punaista kaksipuoleista teippiä. Siinä on todella vahva liimapinta ja näin pysyy sivun reunassa hyvin kiinni. Minulla on ollut näin tehtyjä tabeja käytössä jo jonkin aikaa eikä ne ole tippunut mihinkään. Itsekäytin 6mm leveää teippiä. Löydät sitä esimerkiksi Käsitellen-verkkokaupasta. 

Lopuksi tietenkin lisää tabit kalenteriisi tai muistikirjaasi. Laitan nuo loput tabit pieneen kirjekuoreen muistikirjani takataskuun, jotta ne eivät häviä. Näin pienet tabit ei eksy ties minne!

-Taru

1 Comment on Näin teet tabit helposti itse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *