Tänä syksynä olen ryhtynyt opettelemaan uusia asioita. Yksi niistä on positiivisemman ajattelutavan omaksuminen. Viimeinen vuosi on pyörinyt hyvin vahvasti kaiken negatiivisen ympärillä ja se on pikkuhiljaa alkanut väsyttämään. Tästä syystä on ollut tärkeää alkaa opettelemaan uusia tapoja toimia. Itselläni on useasti ollut huono tapa jäädä miettimään ikäviä asioita, mutta nyt yritän suunnata ajatukset positiivisiin asioihin. En kuitenkaan aio kieltää negatiivisia tunteita, mutta haluan keskittyä enemmän positiivisiin tunteisiin.

Lokakuun alussa päätin aloittaa tekemään omilla ehdoillani kiitollisuuspäiväkirjaa. Niitä löytyy kaupoista valmiina ja niissä on kaikenlaisia aloituksia, kysymyksiä ja niiden avulla yritetään saada ihmiset pohtimaan enemmän asioita. Itse en ole koskaan oikein tykännyt valmiista tehtäväkirjoista ja hieman jopa ahdistun niistä kysymyksistä. Kiitollisuuspäiväkirjoja on kuitenkin yhtä monta tapaa toteuttaa, kuin meitä tekijöitäkin on.

Oma kiitollisuuspäiväkirjani on tehty pistesivuiseen muistikirjaan. Halusin yhdistää tähän myös rakkaan harrastukseni valokuvauksen, joten olen ainakin ajatellut kerääväni suurimman osan kiitollisuuden aiheista valokuvien muodossa vihkoon. Kirjoitan myös lyhyitä tekstejä, jos siltä tuntuu. Kirjoittaminen ei ole koskaan ollut minulle se omin tapa ilmaista itseäni., vaan mielummin juuri valokuvaan tai ilmaisen itseäni muilla luovilla keinoilla.

Päätin erityisesti keskittyä arjen keskellä oleviin pieniin juttuihin, jotka tekevät minut hyvälle tuulelle, iloiseksi tai onnelliseksi. Kaikki positiiviset tunteet ovat siis mukana. Toivon, että saisin täytettyä viikossa ainakin 1-2 asiaa kiitollisuuspäiväkirjaani. En kuitenkaan halua ottaa paineita tämän täyttämisestä, jotta se ei rupea tuntumaan pakolta. Tähän asti mielenkiinto on pysynyt yllä ja tämän tekeminen on ollut kivaa.

~ Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *