Niin se on tullut minun vuoroni palata kuluneeseen vuoteen ja meidän tämän vuoden kantavaan teemaan. Olette varmasti lukeneetkin muun ylläpidon kirjoituksia aiheesta. Olen vähän kauhulla odottanut tämän kirjoittamista, lähinnä koska ajattelin kuinka vähän olen bullet journaliini tänä vuonna mitään saanut piirrettyä ja tuntuu, että se on se minkä kautta yleensä peilaan onnistumisiani vuoden varrelta.

Koska tämä vuosi on ollut itselle todella rankka monelta osin. Olen joutunut tekemään paljon itsetutkiskelua monen asian suhteen. Mikä on tärkeää ja mille on aikaa, kun niitä tunteja ei päivissä ole riittävästi kuitenkaan. Tajusin kuitenkin, että vaikka huomio ja aika ei ole aina tähän harrastukseen niin paljon riittänytkään tänä vuonna niin kyllä sitä itse tekemistä on ollut.

Tänä vuonna fyysinen kalenteri on ollut päivittäisessä käytössä koko vuoden. Olen huomannut että Traveler´s notebook eli TN on itselle se omin juttu, koska sen sisältö on niin helposti muunneltavissa. Vaikka vaihdoinkin keväällä itsetehtyihin kansiin ja päiväämättömään kalenteriin on vuosi kulkenut hyvin samanlaisena kalenterin osilta.

Mitä sinne kalenteri ja TN:n väliin on sitten tullut tehtyä. Hyvin paljon kaikkea kierrätysmateriaaleista, itse maalattuja juttuja ja tietenkin Facebook kirpparilta hankittuja aarteita. Minun tapani tehdä sopiikin luontaisesti hyvin tämän vuoden teemaan. En ole koskaan ollut ns. välineurheilija, vaan keksin mieluummin omia luovia tapoja tehdä sen sijaan että ostaisin kokoajan uutta. Tämän vuoden uudet hankinnat onkin olleet lähinnä vanhojen kuluneiden välineiden uusimisia. Näin on helposti myös vakiintunut TN:n täytteenä olevat commonplacebook mikä on kokonaisuudessaan kasattu kierrätysmateriaaleista, käsitöille omistettu vihko ja vuosi kalenteri.

Ryhmä on toiminut hyvänä kannustimena inspiraation uupuessa ja sillä olenkin saanut hyvää lisä buustia tekemiseen. Muiden tekemien aukeamien katselu toimii hyvin herättävänä tekijänä. Myös art journal matkani on alkutekijöissään ja siihen minulla onkin paljon uusia ideoita. Se toimiikin hyvin alustana tekemiselle, koska on mahdollisuus tehdä joko todella runsailla materiaaleilla, samoin kuin ihan vaan kotoa löytyvillä jutuilla. Mielikuvitus on vain rajana ja sitähän meiltä ei puutu.

Niin vaikka piirtäminen onkin nyt jäänyt vähemmälle on se antanut tilaa toisenlaiselle itseilmaisulle ja ehkä voin näin antaa itselleni vähän armoa.

Katja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *