Merkkipäivät ovat merkityksellisiä, niitä erityistä huomiota vaativia päiviä, kuten syntymäpäivät, nimipäivät, vuosipäivät. Erityisiä päiviä riittää ympäri vuoden ja välillä saattaakin tuntua, ettei hahmota vuoden merkkipäivien kokonaisuutta tarpeeksi helposti ja yksinkertaisesti yhdellä silmäyksellä. Päätinkin helmikuun Arjen hahmotelmaa -sarjan postaukseeni tehdä muistikirjaani hyvin pelkistetyn aukeaman merkkipäiville.

Ensin hahmottelin lyijykynän ja viivoittimen avulla aukeaman 12 sarakkeeseen ja jokaiseen sarakkeeseen oman lyhyen kuukausiotsikon. Jätin sarakkeiden uloimmat sivut auki, jotta tarvittaessa merkintöjä voi tehdä hieman leveämminkin.

Vahvistin pysty- ja vaakaviivat kahdella sinisen sävyisellä tussilla, jonka jälkeen kirjoitin kaunokirjoitusta mukaillen jokaisen kuukauden alkusanan sarakkeiden yläreunaan.

Merkkipäiväaukeamasta tuli hyvin selkeä ja siinä on riittävästi tilaa jokaiselle kuukaudelle kirjoittaa monia merkityksellisiä päivämääriä ja asioita. Olisi kiva nähdä sinun merkkipäiväaukeamasi ryhmän puolella, jos olet sellaisen tehnyt.

Arjen hahmotelmaa on vuonna 2023 kerran kuukaudessa keskiviikkoisin ilmestyvä postaussarja 101-vinkkipalstalla. Niissä hyvin helpoilla ja yksinkertaisilla välineillä sekä materiaaleilla pääasiassa kirjoittaen ja piirtäen pyrin tekemään tuiki tavallista arkea helpottavaa elämän kokonaisuutta hahmottavia asioita. Tammikuun postauksen pääset lukemaan täältä. Lähde mukaan tekemään kalenteristasi ja/tai muistikirjastasi sinun tarpeitasi ja toiveitasi täyttävää ajankäyttövälinettä.

Terveisin Aliisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *