Moro!
En pysty sanomaan, koska maniani on alkanut. Ehkä alakoululaisena, kun ostin ensimmäisen Suosikin kalenterin. Sen jälkeen paperikalenteri on ollut lähes aina, jonkin sortin koululaiskalenteri. En ole juuri piirrustellut tai koristellut kalentereitani isommin, mutta tärkeitä asioita niihin on kertynyt. No okei, ehkä piirrustellut jotain.

Minulla ja miehelläni on sähköinen kalenteri, josta voi tarkistaa menoja ja työvuoroja, mutten ole halunnut luopua paperisesta kalenterista. Sinne voin kirjoittaa muistiin työasioita, päivän tapahtumia ja muistettavia asioita. Kun pää on oikein kuormittunut tulee kirjoitettua enemmän muistilistoja. Olen arastellut liimailla kalenteriin mitään ylimääräistä, tai jos olen liimaillut muistilappuja olen nyppinyt ne pois kun homma on hoidettu. Nyt olen todennut, että olkoot kalenterissa 🙂

Se on vaihdellut, onko minulla ollut lukuvuosi vai vuosikalenteri. Koulussa ja opiskellessa oli loogista pitää lukuvuoden aikataulut yksissä kansissa eli syksystä kesään. Samoin taisi olla päiväkodissa työskennellessäni. Kesällä 2013 päiväkotityöt jäi taa ja sen jälkeen kalenterikin vaihtunut vuosittaiseksi. Aina uusien kalentereiden ilmestyessä kauppoihin olen ollut intopinkeänä niitä tutkimassa ja miettimässä, millaisen tänä vuonna haluaisin. Halu persoonallisempaan,
erikoisempaan ja hienompaan on kasvanut vuosien myötä. Isäntä on pitänyt mua ihan pöhkönä, kun huokailen uusien kalentereiden tulleen ja kun ostan oman, pläräilen sitä onnesta soikeana ja kirjoittelen tärkeitä päivämääriä muistiin. Siksi olikin ihanaa löytää Kalenterimania-blogi ja -ryhmä marraskuussa 2016. Hei, mä en olekaan ihan outo! Tai jos olen niin enpä ole ainut 🙂 On ollut inspiroivaa seurata blogia ja ryhmää ja miettiä, mikä on se mun juttu.

Sain töistä perinnöksi Ajaston Wega Plussan kannet, joihin päätin ostaa Wegan vuosipaketin. Sitä olen nyt rohkeasti ryhtynyt koristelemaan washeilla (joihin en ajatellut perehtyväni ollenkaan… vaan kuinkas kävikään, nehän on must!), muistilapuilla ja muistiinpanoilla. Tuo pystyviikko sopii paremmin mun logiikalle, näkee yhdellä silmäyksellä missä kohti päivää on jotain sovittuna. Wega Plussan kannessa on pari kivaa taskua ja kynäpidike, vuosipaketissa on mukana muovitasku.

Marraskuussa innostuin Bullet Journal -ajatuksesta ja päätin lähteä toteuttamaan sitä joulukuusta. Se on ollut kivaa, vaikka edelleen haen siinä omaa tapaani tehdä sitä. Olen päättänyt rohkeasti kokeilla erilaisia toteutuksia, meni metsään tahi ei. Ei se oma tapa muuten löydy. Aloitin kotiBuJon kaveriksi TyöBuJon, mutta mokoma on ruvennut repsottamaan. Kohta varmaan lentelee sivut ties missä. Ehkäpä koitan saada tämän pidettyä kasassa kunnes työkuvioissa tulee vastaan jotain vakinaisempaa ja hahmotan, tarvitsenko millaista muistiinpanovälinettä.

Pähkäilyjen jälkeen päätin tilata Travellers Notebookin. Päädyin tilaamaan AliExpressin kautta ja nyt odottelen kaunokaista saapuvaksi. Pidän ajatuksesta, että mukana voi olla monta vihkoa yhdessä setissä ja voin koodata vihkoja eri asioille esim. liikunta, ruokapäiväkirja, Raamatun kohtia, päiväkirja, kalenteri… En ole jotenkin osannut yhdistää näitä yhteen BuJoon. Vaatisi enemmän ajatustyötä kuin nyt on ollut asialle omistaa. Tai vielä enemmän rohkeutta. Siksihän BuJoon
tehdään hakemisto…? Kun aloitin BuJon niin päätin etten revi ressiä siitä, joten en aikonut repiä nytkään 🙂 Aika näyttää, miten asiat tässä etenee.

Tosi kiva jos jaksoi lukea tajunnanvirtaani tänne asti! Moikkaillaan kun törmäillään sekä virtuaalimaalimassa että livenä 🙂

Monna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *