Dutch Door on systeemi, millä saat ikäänkuin yhdelle aukeamalle monta sivua. Erityisen kätevä se on, jos haluat nähdä vaikka koko kuukauden menot yhdellä vilkaisulla, samalla kun käytät muita sivuja.

Tässä ensimmäisessä esimerkissä olen luonut kodille siivous-/sisustussuunnitelman. Välilehtiä on neljä, jotta voin jokaisen huoneen suhteen kirjata erikseen tarvittavat hankinnat ja muut suunnitelmat.

 

Tee näin:

– laske montako sivua tarvitset

– leikkaa kapeaksi jäävät sivut, esimerkissä sivut on 4,5cm kapeampia

– halutessasi teippaa kapeiden sivujen reunat eri väreillä, taita teippi puolivälistä sivun taakse

 

Tämän menetelmän huono puoli on, että teipatut sivunreunat (varsinkin kun sivuja on useampia) vaikuttavat aika ikävästi kirjoittamiseen seuraavilla sivuilla. Toimivampi ratkaisu voisi olla tabit sivun yläreunassa, jolloin selaaminen olisi kuitenkin nopeaa.

Toisessa esimerkissä Dutch Door on tehty taittamalla välilehdet puoliksi. Tämän verraton etu edelliseen esimerkkiin verrattuna on, että siirtyessäsi eteenpäin kalenterissa, voit avata taitokset eikä sivun puoliväliin jää paksumpaa kohtaa. Myöskin saat enemmän tilaa, kun sivun koko leveys on käytettävissä.

Tässä koko lokakuu on laitettu yhdelle aukeamalle viikkosivuineen. Välilehtiä on yksi, puolikas sivu jokaiselle viikolle.

 

Tee näin:

– laske montako sivua haluat

– taita väliin jäävät sivut pitkittäin puoliksi. Riippuen mitä haluat sivuille laittaa, kannattaa pohtia mihin suuntiin haluat taitosten aukeavan. Esimerkiksi kaksi keskimmäistä voivat taittua toisiaan kohti, jolloin avatessa luukut näkyviin tulee yksi iso aukeama

– täytä kuten haluat

Kun ensimmäiset kaksi viikkoa on ohi, käännän taitoksen toiseen suuntaan, jolloin päälimmäisenä on kolmas viikko. Samalla näen oikeanpuoleisessa sivupalkissa koko kuukauden tärkeimmät tapahtumat ja menot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *