Helmikuun alussa rakas siskoni otti yhteyttä ja kysyi, tekisinkö pienen jutun kalenteristani viikolla 9. Ennen kuin ehdin edes nostaa sormeni vastatakseni pyyntöön WhatsAppissa, olikin näyttöön ilmestynyt jo uusi rivi: Kiva kiitos <3. Joten tässä tulee.

Minä olen siis Saija, kahden ihanan lapsen äiti ja yhden miehen vaimo. Tykkään superpaljon tehdä käsillä. Mielelläni käyttäisin aikani virkaten, ommellen, kutoen, maalaten, tuunaten, mixed medioiden tai ennen kaikkea kortteillen ja skräppäillen. Kotoa löytyykin aimo varasto kaikkeen tähän, kunhan koittaa se päivä, että ehtii hommiin tarttua. Toivottavasti se saapuu ennen eläke-ikää…

Juuri tämän fitness-aiheisen kalenterin hankin loppuvuodesta tukemaan ja tsemppaamaan viime kesänä alkanutta elämäntaparemonttia. Kirjaan kalenteriin suunnitellut treenit ja ruoat. Tässä kohtaa pitää hyvin paikkansa lausahdus: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sillä kun esimerkiksi treenit on laittanut kalenteriin, niistä on vaikeampi lipsua.

Tykkään kalenterista todella paljon ja olen hankkinut siihen näiden fitness-sivujen rinnalle myös tavallisia sivuja täydentämään ja mahdollistamaan päiväkirjamaisuutta. Omia tuntemuksia on hyvä kirjoitella ylös ja samalla pohdiskella. Teippien ja tarrojen käyttö on minulla aika lapsenkengissä. Niitä on hirveän kiva ostaa, mutta millään en raaskisi käyttää. Yritän kyllä pitää mielessä, että parempi se, että niistä on luotu jotain kaunista, kuin, että ne kuivuvat arkkeihin ja leijuvat roskikseen hapertuneina.

Kalenterit ovat aina olleet minulle yhdenlaisia päiväkirjoja. Teini-iässä Teinari, Spurtti ja monet muut kalenterit oli kirjoiteltu kulmasta kulmaan kaikkea mahdollista. Onneksi osa on vielä säästössä ja nyt on mielenkiintoista palata takaisin omaan nuoruuteen kalentereita selaamalla. Tällä hetkellä perhe ja työ vie super ison osan ajasta, eikä kalenteri täyty aivan samaa tahtia kuin teinivuosina. Tärkeitä juttuja tulee kuitenkin kirjoitettua sinne edelleen ja sieltä niitä on hyvä palauttaa mieleen.


Kivaa tuunailua just sulle! Ja aurinkoa päivääsi!
<3:lla Saija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *