Olen erityisen viehättynyt micro-kokoiseen muistikirjaan ja art journal -tuunaamiseen. Kalenteriin harvoin näitä teen, mutta minulta löytyy ihana happy mailina saatu A5-kokoinen art journal -kirja. Joskus kuitenkin olen kaivannut pienempää muistikirjaa, johon voisi tehdä ATC-kortin tyylisiä pieniä taidekuvia. Tähän tarpeeseen syntyi micro-art!

Tarvitset tämän tekemiseen kiekkoja, rei’ittimen, vesiväripaperia ja kansiin kartonkia. Mikäli et omista happy plannerin rei’itintä, voit kurkata täältä ohjeet, miten tavallisellakin rei’ittimellä ja saksilla saa kiekoille reiät.

Valitsin kansiin tukevaa kartonkia ja koristelin kansia kukilla, washiteipillä ja tarroilla. Halutessasi voit myös laminoida kannet, jolloin ne ovat kestävämmät. Itse haluan kannet, joissa näkyy elämä ja käyttö, joten jätin laminoinnin väliin.

Sitten vaan leikataan väliin sopiva määrä sivuja. Kannattaa valita hyvälaatuinen vesiväripaperi, joka kestää käytössä. Leikkasin suoraan paksun nipun papereita, etteivät lopu heti kesken. Vinkki: vesiväripaperi on yleensä reunoista kiinni toisissaan. Reunaliimauksen ansiosta on helppo leikata useampi paperi kerrallaan sopivan kokoiseksi.

Ja sitten vaan maalaamaan ja kokeilemaan! Ryhmästä löytyy ihania art-haasteita, niistä on helppo aloittaa omat art-kokeilut.

-Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *