Mainos: korttipohja ja Pukki-koristepaperi Klemmarikellarista.

Sain ajat sitten inspiraation tehdä Junk journal -vihon. Mikä onkaan parempi aika kuin joulu ja uusiokäyttää joululahjoista saadut lahjapaperit vihon sivuina. Ideana on kerätä sisälle tämän vuoden joulumuistot tai vaikka koko joulukuulta ilahduttavia asioita.

Aloitin valitsemalla kanneksi taitekorttipohjan, jonka olen ostanut Klemmarikellarista. Käytin sitä mittausapuna, kun leikkasin lahjapaperista sivuja. Käytin myös tulostuspaperia, ja yhden ohuen lahjapaperin liimasin tulostuspaperia vasten, jotta se kestää paremmin. Sivut voivat olla minkä kokoiset tahansa, eikä niiden tarvitse olla saman kokoiset.

Uhrasin myös saksilla yhden korttimuovitaskun ja laitoin sen taskuksi sivujen väliin. Sivuille voi myös liimata muita taskuja ja kirjekuoria oman maun mukaan. Kierrätys kuuluu asiaan.

Taitoin sivut kaksin kerroin ja kasasin ne haluamaani järjestykseen. Sitten mietin miten haluan sitoa ne kiinni toisiinsa.

Tämän voi toteuttaa todella yksinkertaisesti ja nopeasti nitoen sivut yhteen tai nähdä enemmän vaivaa ja ommella sivut kiinni. Itse laitoin nyt todella ohuella pyöreällä kuminauhalla muutamasta kohtaa käyttäen apuna puualustaa ja piikkiä. Tästä linkistä näet ohjeet sidontaan. Tein myös pienen korun vihon yläreunaan.

Seuravaaksi voi lisätä erilaisia koristeita ja kirjoitettaa muistoja sivuille tai laittaa kuvia. Liimasin muistoksi poikani tekemän Suomen lipun itsenäisyyspäivältä, muovitaskuun pukin koristepaperista jota käytin joulukorteissa ja joulukalenteri-vaihdosta saamani die cuts -kirjekuoren, jonka viereen voin kirjoittaa keneltä saimme joulukortit. Sisältöä mahtuu kirjoittamaan lisää vielä joulunpyhinä. Otin isomman kirjekuoren, jossa Junk journal pysyy siistinä ja tallessa myöhemmin ihasteltavaksi.

Rohkeasti kokeilemaan, tässä ei voi tehdä väärin. Omilla tuotoksilla voi osallistua Kalenterimanian Facebook-ryhmässä teemahaasteeseen.

Ihanaa joulun aikaa kaikille toivottaa Linksu.

2 Comments on DIY- Junk journal joulun lahjapapereista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *