Liityin vuosi sitten kesällä Kalenterimaniaan ja siitä se sitten lähti: Inspiskalenterin kanssa ensimmäinen kokonainen vuosi kalenteria tuunatessa.

Ensimmäiset kuukaudet olivat hyvin pelkistettyjä, muutama tarra ja teippi siellä täällä aukeamalla. Kalenterimanian kirpparille löydettyäni ostin myös ensimmäisiä tarrakittejä tuunailuun ja ystävältä sain muutamat washisamplet, ja niin pääsin alkuun harrastuksen parissa. Viikot menivät eteenpäin ja aloin kokeilla miten saisin erilaisia aukeamia, joskus teemavärillä tai ihan vaan omalla fiiliksellä.

Jouluna kokeilin kuinka leikkaa-liimaa-tekniikka toimii ja miten lehdestä leikatut jouluaiheet saisi sopimaan kalenterin tuunailuun. Vesiväriäkin kokeilin: mitä se saa aukeamalle aikaan ja käpristyykö paperi paljon. Pikkuhiljaa tuunailuni alkoi olemaan runsaampaa ja harkitumpaa. Välillä toki oli niitä hetkiä kun kokeili kaikenlaista, esimerkiksi koristella pelkällä teipillä tai tarroilla koko aukeaman. Se oli hyvin paljon oman mukavuusalueen ulkopuolella, mutta otin haasteen vastaan.

Ensimmäinen vuosi meni hyvin paljon kokeillessa eri tekniikoita; mikä on ”se oma juttu” ja minkälaiset värimaailmat sopivat yhteen. Tulen varmasti käyttämään samoja tapoja myös jatkossakin ja kokeilemaan uusia, vaikka tykkäänkin tämän hetkisestä määrästä aukeamilla.

Vuoden aikana pääsin nollasta aivan mahtaviin kokonaisuuksiin, vaikka itse sanonkin. Näistä aukeamista on vuoden rikkaampi kokemuksia ja lisää tulossa taas uudessa kalenterissa. 

Emma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *