Postauksessa näkyvä Dingbats Pro -muistikirja on saatu Vihkokaupasta.

Heipä hei! Tänään on minun vuoroni paneutua ylläpidon haastesarjan pariin, jossa inspiroidutaan vuodenajoista. Lähdin tarkastelemaan tätä haastetta muutamalta eri kantilta, mutta silti mieleeni iskostui jatkuvasti kuva neljään osaan jaetusta ympyrästä, jossa jokaisella vuodenajalla olisi oma sarakkeensa. Tätä lähdinkin aluksi toteuttamaan Art Journaliini, mutta tuijottaessani rajattua aluetta, lähdinkin toteuttamaan haastetta hieman eri tavalla.

Halusin edelleen sisällyttää kuvaan kaikki vuodenajat, mutta toteutuksessa lähdin ajattelemaan Mother Earth- eli luontoäitityylistä naishahmoa, jonka hulmuavien hiusten kautta olisi nämä nähtävissä. Alkuperäiseen suunnitelmaani kuului lisäksi vielä kukkapanta, joka jäi lopulta tekemättä. Käytin väreinä työhön ainoastaan HIMI Silky Crayon pastellikyniä, jotka olen ostanut Suomen Taidetarvikkeelta.

Nämä pastellikynät ovat ihanan pigmenttisiä ja toimivat kätevästi veden kanssa laveerattuina. Tätä tekniikkaa käytinkin koko työtä tehdessäni. Selkeimmät kynän vedot jäivät näkyviin kivasti, mutta siveltimellä ja vedellä leikitellessä sai vielä uutta ulottuvuutta ja väriä leviämään.

Aluksi tarkoitukseni oli rajata vuodenajat selkeästi erikseen, mutta pitkään tuijoteltuani tätä näkymää, päädyin lopulta värjäämään rajat ja blendaamaan värien rajat vielä uudemman kerran. Tykästyin erityisesti siihen, miltä syksyn oranssi ja talven sininen näyttivät, kun tekemäni kiehkurat erottuivat varsin nätisti niskasta lähtien.

Olin onnistunut saamaan väriä hieman ympäriinsä aukeamaa ja minusta myös tuntui, että halusin tehdä valkoiselle taustalle jotain. Tuttu ja turvallinen musta tarrautui siis käteen ja lähdin värittämään tätä tyhjää tilaa, aikomuksenani laveerata tämäkin väri veden kanssa. Olin tähän mennessä myös lisännyt kasvoihin muutaman yksityiskohdan ihan perus mustalla Micron 0.1 kuitukynällä.

Mustan levittämisen jälkeen korjailin vielä hiusten ja ihon reunoja. En ole vieläkään ihan varma, haluanko jatkaa tähän työhön jotain, vai onko se valmis. Itselläni on paha tapa jatkaa välillä liian pitkälle, jonka takia jätin tämän suosiolla tähän tilaan. Aina voin myöhemmin palata tämän pariin, jos muutaman viikon tai kuukauden jälkeen näyttää ja tuntuu siltä, että siitä puuttuisi jotain.

Mutta tällaista tällä kertaa! Ootko sä viime aikoina inspiroitunut jollain tavalla vuodenajoista?

– Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *