Tammikuussa 2022 osallistuin Art-Hubin taidepäiväkirjakurssille. Vaihtoehtoina oli akryyli- tai akvarellikurssi. Valitsin akryylikurssin.

Kurssi kesti kolme viikkoa, joka aamu oli sähköpostissa uusi tehtävä videon muodossa. Kun on maksanut tuon kurssin, niin on mahdollisuus osallistua kerran viikossa järjestettyyn yhteismaalaushetkeen ( yksi tunti), missä kokoontuvat Zoomin välityksellä kaikki halukkaat maalaamaan.

Kurssin vetäjä pohjustaa illan aiheeseen ja pitää mindfulness-harjoituksen.

”Luova tekeminen rauhoittaa mieltä ja vähentää stressiä. Harjoitukset aktivoivat luovaa ajattelua ja edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointia. Pääpaino on omassa ilmaisussa, kokeilemisessa, tässä hetkessä olemisessa ja intuitiossa. Jokainen voi löytää oman luovuutensa.” Lainaus Art-Hubin kurssiesittelystä.

”Taiteen tehtävä on luoda uutta. Taide syntyy luovuudesta.”

Maalaushetki on hyvä hetki nollata päivän tapahtumia ja maalata illan aiheesta, olla vain siinä hetkessä. Itse olen tykännyt maalaushetkistä tosi paljon, niistä oletkin saattanut nähdän maininnan Kalenterimania-ryhmän off-keskusteluissa.

Kerran kuussa saadaan kutsua ystäviä tutustumaan maalaushetkeen, kun on seuraava mahdollisuus kutsua laitan linkin taas ryhmään.

Tässä piti kirjoittaa joku asia, huoli tai ikävä asia jonkun muodon sisään ja sen ympärille piti luoda kauneutta.

Tee työ mistä tulisi sanomista, huono, sekasotku. Mulla on oikeus maalata miten huvittaa, mitä huvittaa.

Aiheena oli sanaparit : metsä – punainen, taivas – musta, niitty – sininen, vuori – violetti.

Ympyrä, voiko muotoa piirtämällä vaikuttaa mielentilaan?

Aiheena oli ihana taideteos. Aloitettiin piirtämällä paperille viivoja, valittiin värit, joista pidetään ja maalattiin kuviot.

”Hymy kasvoille, rento ja hyväksyvä meininki ja ei kun maalailemaan.”
Tässä on yksi tapa mihin voi käyttää työnantajan myöntämiä ePassi- tai muita vastaavia rahoja.

Aurinkoisia kevät päiviä kaikille,
Erja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *