Tartuin Kalenterimanian ryhmässä haasteeseen koristella kalenteriani neljän haastesanan inspiroimana. Olen pitkän linjan kierrekalenterien käyttäjä, ja vaikka välillä olenkin sortunut Nuppuprintin sidottuun vuosikalenteriin, syksyllä alkavat jatko-opinnot saivat minut palaamaan vanhojen tuttujen kierteellisten lukukausikalentereiden pariin.

Koristelutyylini on yleensä niukka. Pyrin valitsemaan kuukaudeksi kerrallaan koristelutekniikan rungon, yleensä vesivärit, leimat, kynätekniikat, muste, ja täydennän tekniikan pohjalta syntyvää pohjaa tarroilla, pyrkien noudattamaan viikkokohtaista teemaa, joka kumpuaa joko omista tavoitteistani tai viikon tapahtumista.

Ensimmäinen haastesana oli liike. Sanasta tuli heti mieleeni vesi, sen virtaus ja voima. Viikkoteemakin muotoutui sitä myötä liikuntapainotteiseksi, ja olenkin ajatellut aloittaa loppukesästä uuden lajin harrastamisen. Varsin sopivaa siis! Heinäkuun koristelupohjat olen toteuttanut erilaisilla graafisilla kynätekniikoilla. Aukeama saikin pohjakseen dynaamisen ja vapaan viivoituksen. Muutama funktionaalinen tarra, pari kivaa koristetta ja teippiä ja – voilá! Aukeama on valmis! Enää pitää toivoa, ettei taustan viivoitus manaa viikolle kaatosateita.  

Seuraavana haastesanana olikin ilta. Tässä inspiraationlähteenäni toimi auringonlasku ja alkuilta, kun tähdet vasta puhkeavat pimenevälle taivaalle. Väritin taustaa neljän eri värin vesiväritipoilla tavoitellen auringon siirtymää horisontin taakse. Luonto hiljenee ja rauhoittuu yön edellä. Värit taustaan, tunnelma kohdilleen, strategiset tarrat… Ja esiteltävänä on melko tyypillinen aukeama kalenteristani.

Seuraavana vuorossa olikin inspiraatiosana kruunu. Halusin toteuttaa sanan pohjautuen kultaan ja ylellisyyteen, mutta samalla pitäen linjat siisteinä ja selkeinä. Jos kalenteriaukeaman funktionalisuudesta ei pitäisi kantaa huolta, olisin varmaan pinnoittanut koko aukeaman kullalla ja jalokivillä, mutta nyt tyydyin kultawashiin ja muutamaan strategisen kultaiseen tarraan. Sivu sai myös väriä kahdesta eri keltaisen sävyisestä vesiväristä.

Viimeinen haastesana oli makea, ja makea tästä aukeamasta tulikin! Pyrin luomaan tunnelmaa kaikesta makeasta ja raikkaasta. Ilottelin kesäisillä karkkiväreillä, yritin luoda hieman väriliukumaa ja suosin pastellivärejä aukeamalla. Tästä tuli kyllä ihana värinpilkahdus kalenteriini ja tuntuu siltä, että sain aukeamaan tavallista enemmän väriä. Koriste-elementit ovat kuitenkin samat, kuin aiemmillakin aukeamilla.

Siinä olivatkin tämän kerran aukeamat! Oli hauskaa kokeilla uutta haastesanojen pohjalta, etenkin kun itsellä pyörivät usein samat vanhat ja melko pelkistetyt koristeluteemat. Koristelua ulkoa annettujen teemasanojen pohjalta voisin kokeilla tulevaisuudessakin!

-Karina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *