Olen aina pitänyt käsitöistäni päiväkirjaa, koska tykkään seurata tekemisiäni ja kirjata uusia ideoita/ohjeita muistiin. Kirjoittaminen yksiin kansiin on minulle kätevin tapa ohjeiden tallettamiseen, koska a) netin kirjanmerkkeihin tallennetut ohjeet jää usein käyttämättä b) tulostettuja ohjeita on kansiollinen ja pelkkä kansiossa oleminen tarkoittaa sitä, että ohjeet jää unholaan ja c) kun ohjeet tai linkit ohjeeseen on tuolla bujossa, ne on helposti löydettävissä.

Innostuttuani viime vuoden lopulla bujoilusta, ajattelin ottaa käyttöön oman bujon myös käsitöille. Aiemmin kaikki ohjeet oli kirjoitettu peräkkäin ruutuvihkoihin ja valmistuneet työt merkkasin käytössä olevaan kalenteriin. Tulostettuja ohjeita oli iso kansiollinen ja omat ruutupiirrokset olivat repäisytaskukansiossa sikin sokin. Sekava soppa, joka ei hirveästi silmiä hivellyt. Kaipasin selkeyttä ja helppoutta.

Sopivaa bujoa etsimään siis. Omaa silmääni miellytti eniten Leuchtturm1917 värissä Emerald. Klik vaan ostoskoriin Vihkokaupan sivuilla (kertaa kaksi ja kolme eri väreissä). Kun kirja on kaunis, sitä on kiva täyttää ja käyttää. Bujon alussa on sisällysluettelo, jotta löydän helposti etsimäni ja lopussa ideapankki, jossa on linkit minua kiinnostaviin ohjeisiin (olkoon tämä ohje sitten omassa kansiossani tulostettuna tai tallennettuna tietokoneelle/kirjanmerkkeihin netissä).

Käytössäni on kuukausiaukeama, jonka koristelen maltillisesti, koska haluan sen miellyttävän omaa silmääni. Kuukausiaukeamalle merkitsen tekemäni käsityöt ja ideoita, mitä haluan kyseisessä kuussa saada aikaan. Kuukausiaukeaman jälkeen onkin ohjeiden vuoro. Ohjeet ovat peräkkäin ilman sen suurempia koristeluita. Tosin kuvat valmiista töistä ajattelin lisätä aina ohjeen loppuun.

Käytössä oleva kynä on ZIG Millenium 005, joka osoittautui parhaaksi omaan käyttöön. Letun sivut on ihanan ohutta, pinnoitettua paperia, jossa kynä liukuu kuin itsestään. Jälki kuultaa hieman sivujen läpi, muttei kuitenkaan häiritsevästi. Tässä bujossa saa elämänjälki näkyä – onhan käsityöt suuri osa elämääni.

Ja koska tästä kirjoittamisesta on tullut pitkän tauon jälkeen minulle tärkeää, on blogijututkin nykyään yksien kansien välissä. Blogibujon virkaa toimittaa Leuchtturm1917 värissä Berry. Letussa ei ole valmiina kynälenkkiä, joten viritin vihkon omasta kuminauhasta sellaisen. No joo – vedin vaan tuon vihkon oman kuminauhan kulmittain vihkon yli. Normaalistihan se menisi pitkittäin. Mutta niin on edukas idea, kun ei maksana mittään! 😉 Lettuihin on saatavilla erikseen kynäpidike, niitäkin minulla on pari valmiina.

Tässä bujossa on enemmän suunnitelmallisuutta kuin käsityöbujossa. Sisällysluettelon jälkeen on tulevaisuusloki, johon kirjoitan tärkeät päivät muistiin sekä kirjoitus-/askarteluideoita kuukausittain/vuodenajan mukaan ja lisäksi on kuukausinäkymä, johon merkkaan mitä olen milloinkin kirjoittanut. Nämä kuukausiboksit on peräkanaa ja välissä pientä tilastoseurantaa. Ihan vain mielenkiinnosta omasta aktiivisuudesta ja esim. sivuilla vierailijoista sekä Instagramin tykkäyksistä.

Teen myös varsinaiset kuukausisivut, joihin kirjoitan itselle muistiinpanoja ja esim. aikatauluja. Tämänkin bujon lopusta löytyy ideapankki, johon olen kerännyt ideoita blogikirjoituksia varten. Tämä bujo kulkee aika usein mukanani, sillä jos en kirjoita ideaani heti ylös, tämä vatipää sen unohtaa – jos ei kokonaan niin ainakin joksikin aikaa. Ja kun ideat on paperilla ylhäällä, on helpompi varastaa itselle aikaa blogitekstien kirjoittamiseen. Tai näin ainakin luulen. Inspiroivia kuvia olen myös tulostellut bujoani koristamaan. Onhan kauniita kuvia kiva katsella :).

Joku päivä haluan vielä hankkia puhelimeen sopivan tulostimen. Olisi niin kätevää tulostaa omat valokuvat suoraan luurista tarrapaperille missä ja milloin vain. HP Sprocket vois olla aika jees. Ehkä joskus. Aina pitää olla pieniä haaveita.

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Ihanaa alkanutta viikkoa just sulle!

<3:llä Pirre

 

 

 

 

1 Comment on Käsityö- ja blogibujoni

  1. Oi, miten hienosti toteutettu! Houkuttelee laittamaan omia juttujakin eri tavalla ylös. Luettelonomaisesti käytännössä tähän saakka tullut tehtyä, mutta voisihan sitä laajemminkin pistää asioita ylös. Mietintään menee! =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *