Kaupallinen yhteistyö Ajaston kanssa

Sain yhteistyössä Ajastolta esiteltäväksi vuoden 2020 Polku-kalenterin. Polku on kuusirenkainen rengaskalenteri, joka on suunniteltu tukemaan omaa hyvinvointia. Se tulee ostettaessa kauniissa pahvilaatikossa, joka enteilee myös kalenterin värimaailmaa.

Viime vuoden kalenterista poiketan tämän vuoden kalenterin kannet ovat yksiväriset, hieman turkoosiin taittavat syvän siniset. Etukannen sisäpuolella on tasku mukana kulkeville papereille ynnä muille ja takakannessa kynäpidike. Kalenterissa tulee myös mukana valkoiset välilehdet jokaista kuukautta varten.

Polku-kalenterin sivut ovat A5-kokoa. Kalenteri alkaa vuosien 2020-2022 vuosinäkymillä joista kukin on omalla sivullaan. Alussa on myös pieni johdanto kalenterin ajatuksesta ja hyvinvointitavoitteista, joita kalenterin käyttäjä voi asettaa itselleen vuodelle 2020.

Seuraavaksi kalenterissa on monta viivallista pohdiskelusivua, jotka tulisi esitäyttää ennen kalenterin aloittamista. Näillä sivuilla pohditaan esimerkiksi mikä on elämässä tärkeintä, mistä haaveilet ja unelmoit, mihin olet tyytyväinen juuri nyt ja mihin taas kaipaisit muutosta. Seuraavaksi puolestaan asetetaan itselle kolme tavoitetta alkavalle vuodelle aiempien pohdintojen perusteella.

Pohdintoja seuraa osio nimeltä Tehtävien lajittelutekniikka, jonka tavoitteena on helpottaa loputtomalta tuntuvan to do -listan lyhentämistä ja priorisointia. Tehtävät jaetaan neljään eri kategoriaan, joille jokaiselle on varattu omat sivunsa. Tehtävät voi listata sivuille suoraan tai käyttää kalenterin mukana tulleita pieniä keltaisia muistilappuja. Näiden jälkeen kalenterissa on pari tyhjää pistesivua yleisille muistiinpanoille.

Tämän jälkeen alkaa varsinainen kalenteriosuus. Joka kuun alussa on jälleen yksi pohdintasivu, jossa listataan mm. odotuksia tulevalle kuulle ja pohditaan omia tavotteita ja haasteita. Vieressä on yksi pistesivu mahdollisille ylös laitettaville asioille. Seuraavaksi on kuukausinäkymä, jossa näkyvät myös viikkonumerot oikeassa laidassa.

Varsinainen viikkonäkymä alkaa kahdella listalla; muistan ja haluan. Viikkonäkymä on horisontaalinen ja yksi viikko on aina yhdellä aukeamalla. Päiväboksissa on suhteellisen hyvin tilaa merkinnöille ja varmasti myös mahdollisille koristeluille. Aukeama on pelkistetty ja sen vuoksi helppo muuttaa oman näköiseksi.

Joka kuun lopussa on koontisivu, joka linkittyy yhteen kuun alussa olleen sivun kanssa. Siinä arvioidaan omaa vointia ja pohditaan opittuja asioita ja onnistumisia. Vieressä on jälleen yksi pistesivu mahdollisille muille merkinnöille.

Tähän tapaan kalenteri jatkuu koko vuoden. Joulukuun jälkeen on vielä yksi koontisivu, jossa arvioidaan kulunutta vuotta kokonaisuutena. Ajatuksena siis selkeästi on, että kuukausittaisille pohdinnoille ja oman hyvinvoinnin arvioinnille uhrataan tarpeeksi aikaa ja lopuksi vuosi vedetään yhteen.

Ajastolle tuttuun tapaan kalenterin loppupuolelta löytyvät myös liputuspäivät Suomessa ja nimipäivät. Lopussa on myös iso nippu pistesivuja. Polku-kalenteri on siis kokonaisuutena varsin runsas ja kattava paketti kaikkea.

-Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *