Pyörittelin ajatusta galaksiteemasta liittyen bullet journaliin. Olen äärimmäisen huono käyttämään vesivärejä, koska olen tottunut akryylimaaleihin, kun kyse on maalaamisesta. Edellisen harjoitusbujon kanssa kävi ohrasesti, kun läträsin maaleilla eikä lopputulos miellyttänyt silmää. Työpäivän hiljaisina hetkinä hain inspiraatiota vähän kaikkialta ja lamppu syttyikin pääni päällä. Entäs, jos kokeilisin kuivapastelliliituja? Siitähän se idea lähtikin.

Katselin aikani Youtubesta tutoriaaleja galaksi-ilmeen saavuttamisessa kyseisillä liiduilla. Kotiin päästyäni rupesin oitis hommiin. Jotta en sössisi pahemman kerran, niin kokeilin ensiksi tämän vuoden harjoittelubujoon värittämistä. Harjoitusbujo ja uusi ensi vuoden bujo on siis L-koon Nuuna, joten paperin pitäisi olla lähes samanlaista.

Olin varautunut tops-puikoilla ja paperilla liidun levittämiseen, mutta totesin jo melkein heti, että sormet ovat parhaimmat työkalut liukuvaan lopputulokseen. Liitua piti hinkuttaa ihan reippaalla kädellä ja lisäillä pikkuhiljaa, jotta sai intensiivisemmän värin aikaiseksi. Päädyin käyttämään kolmea erisävyistä liitua ja hylkäsin synkemmän galaksi-näkymän heti ensimmäisten kokeilujen jälkeen. Tarkoituksena oli kuitenkin tehdä helmikuun teemasta hempeä eikä synkkä. Liituina toimivat vanhat Lidlistä ostetut pastelliliidut.

Fiksatiivina käytin tälläistä.

Tätä tököttiä sai laittaa peräti 4-5 kerrosta, jottei liitu tarttunut enää sormiin paperista. Pitää vaan suihkutusväleissä muistaa antaa paperin kuivua, jotta liitu tarttuu paperiin.

Lopuksi tein alustavan koristelun washiteipeillä sekä Stickering Studiosta teettämilläni viikonpäivätarroilla. Päivämäärien numerotarrat ovat kotoisin Sinikaralta. Myöhemmin helmikuussa koristelen aukeamia lisää mielialan mukaan. Loppujen lopuksi tämähän oli ihan oiva tapa koristella sivuja!

-Anna

1 Comment on Kuivapastelliliidut tuunauksessa – uhka vai mahdollisuus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *