Kalentereita voi tuunailla niin monella eri tavalla! Tänään syvennytään hieman edullisempaan tuunailutekniikkaan, sillä mä näytän, miten aukeama muodostuu mun bullet journaliin lehdestä. Tämä kyseinen Country Living -lehti on löytynyt erittäin edullisesti kirpputorilta. Aina kun kiertelen kirpputoreja, pidän silmät auki kaikille mahdollisille tuunailutarvikkeille. Kirpparit ovat nimittäin täynnä vanhoja lehtiä ja muita paperiaskartelutarvikkeita. 

Tässä Country Living -lehdessä on paljon ihania puutarha-aiheisia kuvia, jotka sopivat täydellisesti kevään viikkoaukeamille. Lehtien aukeamilta löytyy upeita kuvia, kuvioita ja jopa päivämääriksi sopivia numeroita. Silmät kannattaa siis pitää auki lehtiä lukiessa, jotta löytää kierrätysmateriaaleja kalenterin tuunailuun!

Tässä blogipostauksessa tuunaan minun Leuchtturm -muistikirjaani toukokuun toisen viikon.

Aloitin viikon tuunamisen siitä, että piirsin viikolleni pohjan. En yleensä tee tällä pohjalla viikkojani, vaan halusin koittaa jotain uutta. Tuntui myös, että selkeämmän pohjan päälle on helpompi lähteä tuunaamaan viikkoaukeamaa.

Isoista kuvista pystyy helposti leikkaamaan kalenteriin sopivia boxi -tarroja. Mittasin päiväboksieni leveyden ja leikkasin samankokoisia bokseja lehdestä.

Liimasin tavallisella puikkoliimalla leikatut boksit paikoilleen. Leikkasin samasta kuvasta myös ”washin” yläreunaan.

Etsin lehdestä lisää kivoja kuvia ja tekstejä, jotka sopivat aukeamalle. Päädyin myös peittämään vasemmalle sivulle liimattuja bokseja, koska löysin lehdestä niin ihanan kuvan.

Tässä lopullinen aukeama. Lisäsin vielä päivämäärät ja itse tekemäni päivätarrat. Laitoin vasemman sivun kuvan päälle valkoista gessoa, jotta se uppoisi sivulle paremmin. Tykkään utuisuudesta mitä sain kuvalle. Tästä tuli niin ihanan keväinen aukeama. Nuo lauseet ”Dances with daffodils” (tanssiaiset narsissien kanssa) ja ”Go with the things that are positive and give you energy” (Mee niillä asioilla, jotka ovat positiivisia ja antaa sulle energiaa) sopii niin hyvin tuolle aukeamalle.

Lehden kuvia voi myös päällystää eri tavoilla. Lisäämällä esimerkiksi glitterkynsilakkaa, saa kuviin kimallusta tai kirkkaalla gessolla kuvista saa helposti mattapintaisia. 

Tällaisen aukeaman sain tehtyä tänään! Mua kiinnostaisi nähdä enemmän kierrätettyjä viikkoaukeamia ryhmän puolella. Joten haastankin sinut tekemään viikkoaukeman esimerkiksi vanhaa lehteä, servettejä, pakkauksia, postimerkkejä jne. hyväksi käyttäen. 

-Taru

1 Comment on Viikkoaukeama lehden kuvilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *