Postauksessa näkyvä Dingbats Pro-muistikirja on saatu Vihkokaupalta.

Heipä hei ja tervetuloa taas matkalleni Art Journalin ihmeelliseen maailmaan. Tämän kertaisessa postauksessa lähdin rakentamaan teosta sivulle, johon olin läiskinyt ylimääräisen mustan akryylimaalin, joka minulta jäi ylimääräiseksi aikaisemmasta työstä. Tämäkin sivu on ollut pelkän mustan, hieman epäsiistin maalin alaisuudessa jo useamman viikon, joten oli jo korkea aika tehdä sille jotakin.

Lähdin liikkeelle repien joskus saamieni sanakirjan sivujen yhden sivun kahtia. Koska sivut ovat ennestään kirkkaan valkoisia, enkä halunnut sitä sävyä tällä kertaa, värjäsin Mementon ruskealla (värinä käytin Toffee Crunchia) musteella tuputtamalla sivun palaset hieman vanhemman ja kulahtaneemman näköiseksi.

Sivut kiinnitin tavallisella nestemäisellä askarteluliimalla paikoilleen, vasempaan yläkulmaan ja oikeaan alakulmaan, niin että musta pohja paistoi sivun välistä kivasti. Halusin kuitenkin sivusta edelleen käytetymmän näköisen, joten sivelin koko sivun veteen laimennetulla valkoisella gessolla. Keskiosa meni gesson takia ehkä aavistuksen vaaleammaksi kuin alun perin olin tarkoittanut, mutta se oli helppo korjata loppua kohden.

Seuraavaksi irrotin journalointi paperikosta muutaman eläimen pään: norsun ja sarvikuonon. Liimasin nämä leikekuvat paikoilleen. Koska paperikon materiaali oli erittäin kiiltäväpintaista ja halusin saada hieman kuluneisuutta, tuputtelin molemman päälle hieman samaa laimennettua gessoa. Pyyhin suurimmat pois, koska en halunnut kuitenkaan piilottaa eläinten piirteitä. Päälle tuputtelin vielä gesson kuivuttua hieman samaa ruskeaa mustetta, jolla olin aluksi värjännyt sanakirjan sivun.

Koska sivu näytti kaipaavan aavistuksen vielä väriä, päätin napata yhden sabluunan, jonka läpi tuputtelin siveltimellä akryyliväriä, jonka vielä sekoitin yli jääneeseen gessoon, näin hyödyntäen kaiken mahdollisen ylijäämämaalin. Minulla on edelleen hieman vaikeuksia ottaa tarpeeksi vähän maalia ja itseäni inhottaa heittää sitä turhaan hukkaan. Lisäisin maalia sabluunan läpi hieman fiilispohjalta sinne tänne, kunnes olin itse tyytyväinen lopputulokseen.

Lopuksi lisäsin vielä efektiksi mustaa mustetta sivun reunoihin ja edelleen hieman fiiliksen pohjalta ympäri sivua. Sain hieman tummennettua liian tyhjää pohjaa, mikä minua itseäni häiritsi.

Lopuksi liimailin työhön Tim Holtzin Idea-ology tarrakirjasta sanoja, joilla olisi itseäni inspiroivia ja motivoivia tarkoituksia. Discover everyday, share dreams, love yourself ja inspire, create, imagine, cherish. Alkuperäisenä ideana minulla oli hyödyntää tähän samasta paperikosta yhtä voimalausetta, mutta teksti oli auttamatta liian iso tätä sivua varten. Ehkä näemme sen sitten joku toinen kerta!

Lopputulos oli mielestäni varsin kiva! Sain muistikirjan paperin aavistuksen kupruilemaan liiman, gesson ja veden yhteisvaikutuksesta, mutta mitään väriä ei ole vieläkään valunut sivun toiselle puolelle. Kupruilu ei myöskään ole isoa ja haittaavaa ja varmasti sitä saa hieman pienennettyä, kun muistikirjan sulkee.

Millä tavalla sä olet viime aikoina inspiroinut itseäsi? Tule juttelemaan siitä lisää Facebook-ryhmän puolelle! Ja tämän Art Journal matka -sarjan aikaisemmat postaukset löydät täältä. Ei muuta kuin ihanaa joulun odotusta jokaiselle.

– Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *