Kuvissa näkyvä kalenteri on saatu yhteistyössä Ajaston kanssa.

Ihanaa maaliskuista maanantaita kaikille! Alkaa olla kevät, mutta silti vuotta on jäljellä monta kuukautta. Ajattelin avata teille mun vuoden 2022 teemoja kalenteriaskartelun saralla ja pieniä päätöksiä, joita on kypsytelty hyvin ja hartaasti.

On ehkä monelle tuttu tilanne, että kaikki laatikot ja kaapit (puhumattakaan pienistä jemmoista, joita on työpöytänsä uumeniin kätkenyt) pursuavat erilaisia tarroja, leikekuvia, papereita, teippejä ja välineitä, joilla koristella kalenteria mieleisekseen. Koska olen tässä suossa jo muutaman vuoden rämpinyt, olen päättänyt käyttää vain olemassa olevia materiaaleja enkä ostaa miljoonittain uusia ihastuttavia tarroja, teippejä tai kevään hittiväreissä olevia kyniä. Päätös on sikäli ollut helppo, että taloudellisesti mulla ei ole ollut varaa ostaa kaikkia uusia ja hienoja materiaaleja vaikka kuinka olisin halunnut.

Tämän vuoden teema on siis lyhyesti ”käytän jo olemassa olevia materiaaleja.” Vähän samalla teemalla meni myös viime vuosi, mutta silti tavarapaljous työpöydän ympäristössä herättää enemmän negatiivisia tunteita kuin suuria inspiraation hetkiä. Ajatus siitä, että ostan tarvikkeita ja materiaaleja vain edellisten loputtua tuo jo paljon enemmän positiivista fiilistä kuin ylitsepursuavat tarralaatikot ja teippikokoelmat. Toivon myös, että tämä päätös herättäisi itsessäni enemmän helpotuksen tunnetta ja iloa kalenterin koristeluun. Yritän myös luoda tämän päätöksen tehtyäni sitä tekemisen meininkiä omaan vuoteeni ja kalenteririntamalle. On silti totta, että uudet materiaalit tuovat hetkeksi innostusta ja iloa, mutta ikävä tosi asia kohdallani on, ettei se innostus kestä pitkään.

Totta kai tässä maailmassa on paljon materiaaleja, joita haluaisin omistaa. On erilaisin kuosein olevia washeja, erilaisia kyniä ja tietynlaisia tarroja, jotka ehdottomasti haluaisin kokoelmiini. Lopulta on silti helppo päättää, ettei niitä hanki silkasta halusta tai heti yhden washiteipin tai tarra-arkin loputtua. Kun materiaaleja on kerääntynyt nurkkiin paljon ja vielä enemmän, lienee myös fiksuinta purkaa sitä paljoutta käyttämällä olemassa olevia materiaaleja pois. Ja mikäli toivon vaihtelua tarra- tai teippikokoelmiini, voin hyvällä fiiliksellä ottaa osaa ryhmän Happy mail-vaihtoihin! Tiedän silti, että tämä päätös tuo mukanaan haasteita ja hankaluuksia vuoden kuluessa, mutta ne on tehty voitettaviksi!

Onko sulla teemoja omalle kalenterivuodelle? Millaisin teemoin aiot kulkea tämän kalenterivuoden? Tule ryhmään keskustelemaan aiheesta!

Keväisin terkuin, Terhi

2 Comments on Teema kalenterivuodelle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *