Hei ja ihanaa torstai kaikille! Tänään alkaneessa torstaihaaste-postaussarjassa inspiroidutaan kulttuurista. Lähdin toteuttamaan haastetta juuri nyt pinnalla olevalla kulttuurivaltauksellani. Innostuin loppuvuodesta eteläkorealaisesta pop-musiikista. Tarkemmin ottaen yhdestä tietystä bändistä, vaikka muitakin on tullut näin jälkeenpäin kuunneltua. BTS vei sydämeni yhtä voimakkaasti kuin Tokio Hotel aikoinaan. Tuntuu hassulta näin aikuisiällä olla jostain bändistä niin innoissaan, että hykertelee monta päivää, kun yksi artisteista vastaa sun viestiin. Samaan aikaan se tuo mieleen kaikki teinivuosien artisti- ja bändi-ihastukset. Oikeastaan on aika kivaa olla osana hypeä nyt, kun maailma on mennyt 15 vuodessa hurjasti eteenpäin siitä, millaista fanikulttuuri silloin oli.

Löysin yllä näkyvän viikkokitin alkuvuodesta Etsystä. Silloin sitä ostaessani en tarkalleen tiennyt mitä saan vastineeksi rahoilleni. Seoul Kpop nimenä toki kertoo jo jotain. Yhden tuotekuvan perusteella ostoskoriin klikkaaminen on kuin ostaisi sian säkissä. Yllätys onneksi oli positiivinen. Kitin kuvitus piti sisällään vaikutteita k-pop kulttuurista. Pieniin kuviin on upotettuna monen tutun bändin ja artistin nimet sekä paljon muuta k-pop kulttuuria tukevia elementtejä.

Valitsin kitistä muutamia tarroja, joiden kuvituksissa seikkailee erityisesti itselle tuttuja nimiä ja hahmoja. Yhdistin ne valmiina oleviin samansävyisiin tarroihin ja teippeihin. Aukeaman asettelu on itselle uusi ja ihastelin kyseistä tapaa koristella Hobonichi weeks taannoin Tampereella pidetyssä miittissä. Isojen viikkokittien hyödyntäminen pienessä kalenterissa näin, vaikuttaa varsin toimivalta. Ehkä kyseisellä tavalla tehtyjä aukeamia tulette näkemään jatkossasin.

Aukeamasta tuli oikein söpö ja sävyiltään hyvin pastellinen. BTS on omaksunut ”nimikkosävykseen” violetin, jota halusin tuoda aukeaman muiden värien joukkoon hieman enemmän. Lopuksi haluan haastaa sinut inspiroitumaan jostain kulttuurista ja postaamaan kuvan Kalenterimanian Facebook-ryhmään valmiista tuotoksestasi.

xoxo Janita

1 Comment on Inspiroidu kulttuurista – Janita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *