Postauksessa näkyvä Dingbats Pro -muistikirja saatu yhteistyössä Vihkokaupan kanssa.

Ryhmässä on pyörinyt tasaisesti Art journal haasteita, jotka saivat tämän vuoden huhtikuussa hieman uutta näkökulmaa vetäjän vaihtuessa: aiemmin joka toinen kuukausi ilmestynyt haaste olikin nyt joka viikko – voit käydä tutustumassa viikkojen haastekohtiin täältä. Helposti lähestyttyvät sanat (3-5 sanaa) ohjenuorana julkaistiin nyt kerralla aiemman ”yksi ohje per päivä” sijasta. Molemmissa on ehdottomasti omat hyvät puolensa ja molemmat voi toteuttaa silloin kuin itselleen parhaiten sopii. Siispä tällä kertaa aion toteuttaa yhden näistä haasteista!

Selailin aika reippaasti taakse päin hakusanalla ”art journal haaste” ja silmiini osuikin mustavalkoisella teemalla oleva haaste maaliskuulta 2020. Se puhutteli minua tällä kertaa, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen! Ensimmäinen haastekohta oli tehdä raitoja. Joko mustalle pohjalle valkoisia tai valkoiselle pohjalle mustia. Halusin itse tehdä tämän mustalle pohjalle, joten aloitin työn maalaamalla mustalla akryylivärillä sivun peittoon. Jätin tarkoituksella hieman valkoista rosoisuutta reunoille. Kun maali oli (lähes) kuivunut, vedin vapaalla kädellä pystyviivoja valkoisella maalitussilla.

Toinen haastekohta oli tehdä jonkun muodon ääriviivat (esim. kolmio, neliö tms.). Tein aluksi samalla tussilla suorakulmion ääriviivat, mutta se näytti mielestäni turhan kapoisalta pystyraitoja vasten, joten nappasin valkoista akryylimaalia ja maalasin tussin päälle. Jälki ei ollut valitsemallani siveltimellä mitään priimaa, mutta en antanut sen kummemmin häiritä.

Kolmas haastekohta oli lisätä työhön eläimen kuva. Heti ensimmäisenä mieleeni tuli aikoinaan Tokmannista ostettu paperikko, josta olen aiemmin käyttänyt eläinhahmoja. Harmikseni jäljellä oli enää yksi kirahvi, joten tämä hahmo pääsi keskelle piirtämääni suorakulmiota. Aivan kun kirahvi katselisi meitä ikkunasta.

Neljäs haastekohta käski lisätä jonkin suikaleen työhön. Minulla oli jäänyt kirjajournalin kansikuvasta edelleen pöydälle kuvan ylijäämäreunat, joten päätin repiä paperia vielä pienemmiksi suikaleiksi. Liimasin suikaileita hieman sinne tänne käyttäen mixed media liimaa, joka on helppo levittää siveltimellä niin liimattavan asian alle kuin päällekin pysyvyyden varmistamiseksi. Liima kuivuu värittömäksi.

Viides haastekohta käski lisätä jotain pitsimäistä. Yritin etsiä varastoistani pieniä ”kakkupapereita”, mutta en sattunut tähän hätään niitä löytämään, sillä olisin mielelläni värjännyt ne. Muuta pitsimäistä ei tästä taloudesta oikein löytynyt, eikä hermoni olisi varmastikaan kestäneet pitsikuvion piirtämistä käsin. Onneksi löysin siirtokuvan, joka oli puolikas kakkupaperi. Ei muuta kuin kiinnittämään tämä!

Kuudes haastekohta kuului: liimaa työhön jotain pienehköjä asioita (struktuuria). Hieman ohitin tätä liimaamispuolta ja kaivoin sen sijaan sapluunan, palettiveitsen ja kohopastaa. Tämä on edelleen itselleni uusi tekniikka, ja tuppaan edelleen laittaamaan kohopastaa aivan liikaa: helpompi lisätä kuin poistaa. Helpommin sanottu kuin tehty! Hieman sain aikaa pienoista sotkua massan levitessä sapluunan alle, mutta pikku juttuja!

Viimeinen eli seitsemäs haastekohta käski lisätä työhön jotain tekstiä, joten otin yhdestä tarrakirjastani nämä lainaukset. Bonuksena oli maininta, että jos työ kaipaa mielestäni jotain, voin lisätä vielä sen (kunhan se jokin on mustavalkoista). Joten lisäilin glittersivellintussilla mustaa suorakulmiooni, värjäsin muutaman kohopastalla tehdyn palluran mustaksi. Paperisuikaleet saivat myös häivytettynä samaista mustaa glitterväriä, jonka lisäksi tein sisärajauksia lisäefektiksi.

Ja siinä se on, valmis työ! Tätä oli super kiva tehdä. Ryhmän haasteet ovat tosiaan nyt kesätauolla, mutta suosittelen lämpimästi tekemään joko yllä linkattuja lyhyempiä haasteita taikka sitten näitä oikeasti useamman vuoden vanhojakin. Hakusanaksi tosiaan vain ryhmässä ”art journal haaste” ja ei kuin tekemään!

Ihanaa kesää kaikille ja tuttuun tapaan pääset lukemaan tämän postaussarjan aikaisemmat osat täältä.

– Laura S.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *