Syysiltojen pimentyessä ja kynttilä- sekä lämmityskauden alkaessa tulitikkuja tulee käytettyä enemmän ja tämän seurauksena tikkuaskitkin tyhjänevät ehkä hieman nopeammin kuin muina vuodenaikoina. Marraskuisena tyhjän tuunauksena päädyin tekemään hyvin helpon, nopean ja yksinkertaisen pienen säilytysrasian tulitikkuaskista. Usein kaikenlaiset tuunaukseen sopivat silput ja sälät kulkevatkin sulassa sovussa isompien tuunausmateriaalien seassa, mutta välillä olisi vain järkevämpää laittaa nämä pikkujutut omiin säilytysrasioihin tai -laatikoihin.

Askin päällystämiseen käytin kahta muoviteippiä: joulukuusia sinisellä pohjalla ja joulukuusia valkoisella pohjalla. Sinitaustainen teippi peittikin askin kuvioinnin helposti, eikä sitä tarvinnut kiepauttaa rasian ympäri kuin kertaalleen. Valkotaustaista teippiä saikin pyöräyttää askin ympäri kolme kertaa, että kuvio peittyi, eikä kuultanut teipin lävitse niin näkyvisti.

Lopuksi sujautinkin pienet jouluaiheiset silput säilytysrasiaan talteen jouluaskartelujani ajatellen.

Pieniä, mutta myös niitä vähän suurempia säilytysrasioita olisi hyvä olla helposti käden ulottuvilla, että erikokoisille ja -teemaisille tuunausmateriaaleille ja välineillekin löytyisi juuri se sopiva säilytysratkaisu. Tällaisia tulitikkuaskin kokoisia säilytysrasioita voisi olla useampiakin eri aiheilla niin tuunaustarpeisiin tarttuminen ja niiden talteen takaisin järjesteleminen voisi olla ehkä hieman helpompaa.

Olisi kiva lukea tämän vuoden kierrätysaskarteluistasi ja keskustella aiheesta ryhmän puolella. Tuunaa tyhjästä on vuonna 2022 kerran kuukaudessa ilmestynyt blogipostaus, jossa kokeilin askarrella asioita arkisista kotoa löytyvistä kierrätettävistä materiaaleista. Aiemmat kierrätysaskartelupostaukseni löydä täältä.

Terkuin Aliisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *