Muistatko kun aloitit ensimmäisen kerran kalenterin täyttämisen tai päiväkirjan pitämisen? Millainen se oli? Itselle muistot vievät ihan lapsuuteen ja päiväkirjan täyttöön. Siihen kirjattiin tulevat tapahtumat ja päiväkirja täytettiin muistoilla. Kirjan välistä löytyi elokuvalippuja, karkkipapereita, piirroksia ja myös ystävien viestejä. Tajuan, että olen planneroinut/bujoillut ihan nuoresta lähtien.

Tätä jatkui useita vuosia ja kaikki päiväkirjat olen säilyttänyt muistona. Niitä on nostalgista aina joskus selailla. Samalla mieleen palaa myös tunnetilat niiltä ajoilta, välillä jopa joku tuoksu saattaa nousta esille.

Nyt aikuisena olen löytänyt tämän harrastuksen pariin uudestaan ja hurahtanut täysillä! Tämän vuoden alusta löysin Facebookia selaillessa ihan sattumalta Kalenterimanian ja se tempaisi mukaan. En käsittänyt, että tälle on olemassa yhteisö ja joku muukin tekee tätä! Siltä seisomalta olin Kalenterimanian jäsen!

Tutkin ahnaasti kuvia, albumeita, viestejä ja ensimmäisenä minut säikäyttivät uudet sanat ja termit. Tuntui, että olin ihan hukassa… Eteen tuli sanoja kuten bullet journal, washi, Happy Planner, traveler’s notebook, art journal, rak-posti, happy mail, atc, Aura, tarrakitti, journaling, gesso, Hobonichi, doodle, Muji, Lettu (Leuchtturm 1917)… Oi näitähän riitti. Tämä oli alussa minulle todella haastavaa ja vähän turhauttavaakin. Äh, en millään osannut, vaikka olisin halunnut!

Kunnes ajattelin, että en ota stressiä. Teen ja tuunaan mistä itse pidän! Julkaisen kuvia ryhmään ja puhun niistä niillä nimillä, joilla olen tottunut puhumaan ja kysyn jos en jotakin ymmärrä. Ja siitä se alkoi! Minua neuvottiin, kerrottiin mitä sanat tarkoittavat ja sain rak-postia (=Random Act of Kindness).

Ryhmässä ihmiset ovat upeita! Auttavat, jos tarvitset apua, neuvovat jos tarvitset neuvoja ja innostavat harrastuksen pariin! Jokainen meistä on joskus ollut ensimmäistä kertaa näiden asioiden äärellä! Joten kannustan jokaista lähtemään tämän mahtavan harrastuksen pariin! Tule juuri sellaisena kuin olet, koska olet täydellinen harrastaja juuri noin!

Tuunailemisiin,
Sanna (@tuunausgram)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *