Kalenteri saatu yhteistyössä Ajaston kanssa.

Ajaston ja Kalenterimanian yhteistyöt lukuvuosikalentereiden osalta saapuvat pikkuhiljaa ylläpidolle ja minun kuorestani löytyi Ajaston uutuus Wega Life 2023-2024. Avausliven löydätte Kalenterimanian facebook-ryhmästä ja tästä linkistä.

Kalenteri yllätti minut. Se on positiivisella tavalla koruton, hyvin pelkistetty ja väriä löytyy vain leatherette-kansista. Kannet ovat hauskan tuntuiset, pehmeät ja sormen alla tuntuu tekstuuri. Mitä koruttomaan ja pelkistettyyn tulee, kalenteri on jätetty yksinkertaiseksi kantajalleen, joten siitä saa juuri sen näköisen kuin haluaa. Sisältä löytyy lukuvuosinäkymä, liputuspäivät, päivänäkymät puolivuosittain keväälle 2025 asti (joka tuntu hurjalle, vastahan 2023 alkoi), joka kuukauden välisivu muistiinpanotilalla, kuukausiaukeamat, viikkoaukeamat, nimipäivät ja muistiinpanotilaa. Kalenterin takaa löytyy vielä yllätyksenä muovitasku muistilapuille sun muille aarteille. Kalenterikiinnitys on parikierresidottu.

Se mihin ensimmäisenä kiinnitin huomiota oli fontti. Se muistuttaa vanhan kirjoituskoneen jälkeä, jota rakastan. Seuraavaksi kiinnitin huomiota väritykseen, vain harmaata ja mustaa tekstissä ja numeroissa. Kolmanneksi viikkoaukeamaan, joka sai samaan aikaan innostumaan ja sanattomaksi. Viikkoaukeama on kuin viivattu muistikirja, jossa on pystypäivät isoilla numeroilla. Viivoitus ei kuitenkaan ole yhtenäinen, vaan katkeaa jokaisen päivän välissä, kuin tyhjä välilyönti tuoden ilmaa päivien väliin. Mikä erikoista, nimipäivät juoksevat sivujen alareunassa, vaikka pyhäpäivät ovat perinteisesti sivun yläosassa heti viikonpäivien alla. Positiivisena pidän myös sitä, etteivät kellonajat juokse kalenterissa.

Uutta kalenteria on aina jännittävä aloittaa, joten kurkistin teemahaastelistaani nähdäkseni mitä teemoja on tulossa ja mistä inspiroitua. Kalenteri alkaa heinäkuussa, viikolla, jolla vietetään naistenviikkoa 18-24.7. välisenä aikana. Sain kalenterin naistenpäivänä, joten siinä täydellinen teema. Etsin jotain iloista, kesäistä sekä naisenergiaa ja löysinkin kauan hillotut tyttö-tarrani. Kantavana teemana kalenteriharrastuksessa on tekemisen meininki, varastojen tyhjennys sekä hamstraamisen lopetus, joten tyttö-tarrat käyttöön. Eikä kalenteri olisi minun, jos siihen ei tulisi edes hitusen washiteippiä. Tein avauslivessä kalenterin taakse kynätestin ja nyt uskalla käyttää kaikkia lempikyniäni turvallisesti, pelkäämättä, että kynät tulevat sivuista läpi. Lempikynäni näet torstaihaaste postauksestani Kalenteriharrastuksen kulmakivet – Tia.

Kuukauden välisivun viivatuille muistiinpanosivulle voisi merkata kuluvan kuukauden synttärit, kuukausiaukeamalle yhdellä sanalla menot ja siitä sitten jatkaa viikkosivuille täydentämistä. Tulette näkee kalenteria minun matkassa niin sanottuna kassikalenterina. Ajaston kalentereista kaikki yhteistyöt on olleet minulla työkalentereina, eli kulkeneet mukana kassissa (siksi termi kassikalenteri). Poikkeuksena Project365, koska halusin pitää sen kotona päiväkirjana ja suojella kauniita kansia. Hauska nähdä mihin oma koristelu muovautuu uudenlaisen kalenteripohjan myötä. Nyt Wega Life on ainakin korkattu.

Kiitos Ajastolle yhteistyöstä Kalenterimanian kanssa ja kiitos kalenterista. Seurailkaa Ajasto-kalentereiden matkaa Facebook-ryhmässä, Instagramissa, YouTube-kanavalla sekä tietenkin täällä blogissa.
Uutta kohden – Tia

3 Comments on Esittelyssä – Wega Life 2023-2024 (Ajasto)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *