Hilirimpsis!

Viime syksynä järjestimme ensimmäisen ATC-korttivaihdon ja sen jälkeen onkin tullut järjestettyä vaihtoja säännöllisen epäsäännöllisesti.

ATC, eli Artist Trading Card tarkoittaa taidekeräilykortteja. Eli ideana on itse tehdä ja vaihdella kortteja muiden tekijöiden kanssa. ATC-kortteja voi tehdä kuka vaan ja toteutustapa on vapaa. Vain muutamia sääntöjä korttien teolle on asetettu.

  1. Korttien tulee olla kooltaan 64mm x 89mm. Koko on määritelty, jotta kortit mahtuvat keräilykorttikansion taskuihin.
  2. Kortteja ei ole tarkoitus tehdä useita samanlaisia, vaan jokaisen kortin olisi tarkoitus olla yksilöllinen. Korteista voi tehdä samantyylisiä, esimerkiksi kolmen kappaleen sarjan, mutta samanlaisia ei ole tarkoitus kaikista tehdä.
  3. Kortteja vaihdellaan toisten tekijöiden kanssa tai sellaisen voi lähettää toiselle esim. Happy Mailin mukana, mutta kortteja EI saa myydä!

Kortin toteutustapa on täysin vapaa. Kortin voi piirtää, maalata, skräppäillä, valokuvaten tai sekatekniikalla. Vain taivas on rajana. Myynnissä on myös valmiita korttipohjia ATC-korteille, mutta korttipohjan voi myös leikata itse sopivan kokoiseksi pahvista tai kartongista tai mitä materiaalia tahtookaan käyttää. Kortit ovat harvoin laminoituja tai muovitettuja. Myös kolmiulotteisten koristeiden käyttö korttien teossa on sallittua. Ne kuitenkin saattavat vaikeuttaa kortin saamista korttitaskuihin, joten niiden käyttöä kannattaa pohtia ennen laittamista.

Kortin taakse kannattaa kirjoittaa:

  1. Kortin teoksen nimi
  2. Päiväys
  3. Tekijän nimi
  4. Sarjanumero (jos teos on osa sarjaa) 

    Vaihdossa saamiani ATC-kortteja Kalenterimanian ATC-vaihdoista.

Kalenterimanian ATC-vaihdot toimivat siten, että ryhmän jäsenet ilmoittautuvat vaihtoon mukaan enintään kolmella kortilla ja heille jaetaan parit, joiden kanssa kortteja vaihdellaan. Usein parien jaon jälkeen osanottajilla on viikko aikaa tehdä ja toteuttaa kortit ja lähettää ne eteenpäin. Kalenterimanian Facebook-ryhmästä löytyy myös kuva-albumi ATC-korteille, mistä voi käydä katsomassa muiden tekemiä, upeita ATC-kortteja.

Tervetuloa osallistumaan!

~Allu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *